Bij een totaalrenovatie wordt enkel de ruwbouw behouden. Een nieuwe gevel, een nieuwe keuken, een nieuw dak, een nieuwe chape en vloeren, energetische ingrepen … allemaal zaken die je kan aanpakken tijdens een totaalrenovatie, al dan niet in combinatie met een aanbouw tegen je woning of een optopping.
Bij zo’n totaalrenovatie komt – net als bij een nieuwbouw – heel wat kijken. Je moet een bouwvergunning aanvragen, een EPB-aangifte indienen, een stabiliteitsingenieur en veiligheidscoördinator inschakelen, materialen en aannemers kiezen… te veel om op te noemen. Een goed plan van aanpak en een stipte begeleiding zijn dan ook een must om jou maximale gemoedsrust te bieden.
heb je plannen om je huis te renoveren?
contacteer ons voor een eerste kennismaking
Stap voor stap naar een zorgeloze totaalrenovatie
Verbouwen zonder zorgen. Da’s pas echt thuiskomen en dat engagement gaan we aan! We werkten een stappenplan uit met twee scenario’s: een basispakket of – indien gewenst – een volledige begeleiding die garant staat voor maximale ontzorging en transparantie. Dat plan bevat basisonderdelen en opties. Over die opties hoef je bovendien niet van in het begin te beslissen. Je kan ze ook gaandeweg toevoegen of schrappen. Doorheen het hele renovatietraject kan je terecht bij dezelfde FISH architect die jouw persoonlijke aanspreekpunt is. Eén van de bestuurders volgt alles mee op. Terwijl wij je renovatieproject in goede banen leiden, kan jij op beide oren slapen.
Hoeveel kost een
totaalrenovatie?
Er is natuurlijk geen standaardprijs voor een totaalrenovatie. Alles hangt af van de grootte van de werf, de gekozen materialen en afwerking, de energetische ingrepen die je voorziet, een eventuele regularisatie van een bouwovertreding, enz.
Wij maken voor jou een samenwerkingsvoorstel op maat én gaan er prat op dat de investering zichzelf terugbetaalt, doordat je correcte prijsvergelijkingen kan maken en door energetische investeringen die je terugverdient door je verlaagde energieverbruik.
Bovendien kan je de kosten op verschillende manieren drukken:
- Misschien voer je een deel van de werken zelf uit. Zo kan je bij houtskeletbouw zelf instaan voor het aanbrengen van de isolatie tussen de ribben van het houtskelet.
- Met een meetstaat kan je appelen met appelen vergelijken en heel wat besparen. Alle aannemers die je aanschrijft, vertrekken van dezelfde gegevens waardoor jij eenduidige offertes kan vergelijken.
- Sommige kosten verdienen zichzelf terug: zeker op energievlak heb je de initiële investering in bv. warmtepompen, zonnepanelen, isolatie… in enkele jaren terugverdiend.
- Neem voor premies zeker ook een kijkje op de website van je stad of gemeente of op deze site.