decor image
decor image

11 februari 2019 / by Peter Decuypere

Dries en Annelies

Renovatie en uitbreiding bel-etage woning, Kortrijk

 

Een jong koppel kocht een rijwoning uit de jaren ’50. De woning was niet aangepast aan de hedendaagse leefgewoontes. De keuken bevond zich in een afzonderlijke ruimte en de leefruimte was opgesplitst in afzonderlijke kamers. Het zicht vanuit de woning op de tuin werd geblokkeerd door een gesloten aangebouwd bijgebouw. Hierdoor was er ook weinig daglicht in de woning.

Het bestaande aangebouwde bijgebouw met keuken werd afgebroken en vervangen door een lichtrijke uitbreiding met een hedendaagse uitstraling. Binnen in de woning werden keuken, eethoek en zitkamer samengevoegd tot één ruimte. De keuken en  leefruimte staan in direct contact met de tuin via een groot schuifraam. Op de eerste verdieping werd de badkamer vernieuwd. Het gelijkvloers werd volledig gerenoveerd en alle ramen van de woning werden vervangen.

 

Terug