decor image
decor image

11 februari 2019 / by Peter Decuypere

Arne en Sanne

Energetische verbouwing en renovatie woning, Bredene

 

Deze woning werd gebouwd eind jaren ’70. Op het gelijkvloers werd door de huidige bewoners een kinepraktijk ingericht. Er was een afzonderlijke ingang nodig voor de woning. Bijkomend was de ruimte op het tweede verdiep beperkt, wat zich vertaalde in 2 kleine slaapkamers. Een nieuwe indeling van de woning was noodzakelijk.

 

De woning werd op zowel de eerste als tweede verdieping heringericht. Op de tweede verdieping werd de ruimte vergroot door middel van twee dakuitbouwen. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om energiebesparende renovatiewerken uit te voeren en enkele vochtproblemen aan te pakken. Er werd een nieuw verwarmingssysteem met zonneboiler geplaatst. De ramen werden vervangen en het dak werd geïsoleerd. Er werd een nieuwe keuken en badkamer geplaatst en de elektrische installatie werd vernieuwd.  De vloeren, het pleisterwerk en de plafonds werden gerenoveerd.

 

Terug